Alin Popa

Actor

Alin Popa ProfilAlin Georgian Popa (născut la 15 august 1984, Pitești, Argeș, România) este un actor român de teatru și film. Cel mai important rol al său a fost în piesa de teatru Romeo și Julieta, în care îl interpretează pe Tibalt.

Viața


 

Părinții lui Alin Popa sunt ambii români, născuți în orașul Pitești, județul Argeș.  Tatăl său, pe nume Popa Gheorghe lucrează și în prezent la Universitatea din Pitești, iar mama sa, pe nume Popa Maria, momentan pensionară,  a lucrat la Controlul Tehnic de Calitate, S.C. ANA IMEP SA.

Alin  s-a născut în orașul Pitești, județul Argeș și a urmat școala generală în satul Pârvu Roșu, orașul Costești, Județul Argeș, până în clasa a 8-a, când părinții săi l-au transferat la Școala Generală Nr. 4, Pitești.

După terminarea școlii generale, s-a înscris la Liceul industrial Dacia Pitești, pe care l-a finalizat în anul 2003. În paralel cu liceul, Alin a practicat Handball pentru o scurtă perioadă de timp. De asemenea, a cochetat cu modelingul, fiind înscris la agenția Allure Models, cu sediul central în București, România.

După terminarea liceului, sub îndrumarea părinților, s-a înscris și a fost admis la Facultatea de Sport din Pitești,secția Chinetoterapie, cu toate că tatăl său l-a sfătuit inițial să urmeze Facultatea de Teologie.

După primii doi ani de studiu, în 2006, Alin a plecat la București pentru a se înscrie la Facultatea de Actorie, UNATC, București, sub îndrumarea profesorilor și actorilor Mircea Rusu și Alexandru Jitea, în urma căreia a obținut diploma de licență în anul 2009. Concomitent și-a finalizat și studiile din cadrul Facultății de Sport din Pitești, aplicând metoda învățământului la distanță.

Cariera


 

Primul său job a fost în anul 2005, în timpul Facultății de Sport, in cadrul magazinelor Kenvelo, ca și asistent de vânzări. Acesta a durat doar 3 luni, căci Alin deja se hotărâse să înceapă pregătirile pentru admiterea la UNATC, Facultatea de Actorie, București.

Momentul în care a început să se gandeasca la o carieră în domeniul actoriei, a fost în perioada liceului, când era înscris la agenția de modeling Allure Models, în cadrul careia a urmat cursuri de teatru.

Prima apariție TV a fost în anul 2006, student fiind la Facultatea de Actorie, când a obținut un rol intr-o reclama pentru Petrom, după ce a fost contactat de agenția de casting CDF, numită pe atunci Rodeo.

În timpul facultății, a jucat în mai multe spectacole de teatru, precum “Și noi și ea” 10362624_911276158904036_3357689385070711243_nsau“D’ale carnavalului”, în regia Alexandru Jitea.

Cariera sa a luat amploare în anul 2009, când a interpretat rolul lui Donald Carney în spectacolul de teatru Biloxy Blues, regia Mircea Rusu. Piesa a fost interpretată în teatrul Nottara din București, cât și în teatrele din Arad, Târgoviște, Brașov. De asemenea, a fost înscrisă și în cadrul Festivalului Internațional de Teatru din Macedonia, unde a avut un foarte mare succes.

Maria Sârbu, Jurnalul Naţional, afirmă că „(…)Ar putea sa ajunga vedete unii dintre ei, dintre acestia: Liviu Romanescu, Daniel Hara, Dragos Dumitru, Armand Utma/Corneliu Ulici, Valentin Paraschivu, Alin Popa, Mihai Muntenita/Andrei Seusan.”

Monica Andronescu, Adevărul, spune despre “Biloxy Blues” că “regia îşi propune şi reuşeşte două lucruri importante. Pe de o parte, să pună în valoare actorii (…) şi, pe de altă parte, să desluşească povestea într-o cheie pe care publicul să o guste din plin. “

Imediat după aceea a primit două roluri în filmele de lung metraj “Portretul luptatorului la tinerețe”, regia Tica Popescu, respectiv “Repossessed”, regia Jay Lender și Micah Wright.

Unul dintre mentorii săi a fost profesorul și actorul Mircea Rusu, care l-a învațat ca în domeniul actoriei “Trebuie să fii disponibil în orice moment pentru a face ceea ce ți se cere”.

În materie de preferințe în domeniul actoricesc, Alin a declarat că balanța înclină în favoarea filmului și mai puțin a teatrului, căci din punctul lui de vedere “Actoria de film mă ajută mai mult în ideea de a construi un rol, iar rolurile în care mă simt cel mai bine sunt cele negative.”

Talentul actoricesc l-a moștenit de la mama sa, iar în anul 2014 au jucat împreuna într-o reclama pentru Vodafone.

Cea mai mare provocare actoricească a fost în cadrul interpretării rolului din filmul Repossessed, când personajul său a fost omorât într-o padure cu o secure introdusă în piept.

În anul 2011 a jucat în doua scurt metraje selecționate la Cannes 2012, “Hello Kitty” și “Kiddo”, ambele în regia Millo Simulov.

Tot în anul 2011 a obtinut un rol în scurt metrajul “Mătăsari”, regia Ilija Piperkoski, ce a caștigat premiul pentru cel mai bun scurt metraj la Festivalul Timishort 2012.

Cel mai important rol de film a fost în cadrul scurt metrajului “The Game”, regia Zoran Simulov, anul 2014, unde a trebuit să interpreteze un asasin.60753_483627131668943_940429379_n1390588_652100118154976_1172165721_n

 

099303-facebook-logo-square

0995-linkedin-logo-square2

imdb-logo-webtreatsetc

about-me-xxl